Image default
Drenthe Nieuws

Eigenwijze poes in Emmer-Compascuum: Brandweer spuit poes uit boom

Emmer-Compascuum – Bij een woning aan de Kanaal B ZZ in Emmer-Compascuum heeft een poes de brandweer flinke tijd beziggehouden. De poes klom enkele dagen geleden de boom in en durfde sindsdien er niet meer uit.


Voor de tweede keer in 24 uur rukte de brandweer van Emmer-Compascuum uit om een poging te ondernemen om het dier te bevrijden. De poging met een ladder het dier te bereiken mocht niet baten. Hierna werd gekozen om het dier met een waterstraal de boom uit te ‘jagen’. Ook dit lukte niet. Na ongeveer een uur verder te zijn en bij de laatste poging lukte het en viel de poes uit de boom in het kanaal. Een dierenambulance kwam ter plaatse om de poes te controleren op eventuele verwondingen. Na ongeveer anderhalf uur en ongeveer 1500 liter water verder, konden de spuitgasten weer terug richting de kazerne.

Donderdagmiddag werd door de brandweer geprobeerd met een ladder het dier te bereiken, maar bij het plaatsen van de ladder, klom de poes hoger de boom in. Na op de grond voer van het beestje te hebben neergelegd, stopte daar de actie van de bluslieden.

Dit kan u ook interesseren:

Ook Achilles 1894 dicht in verband met coronabesmetting

Redacteur BB

Voetbalvereniging S.C. Angelso op slot na coronabesmetting bij speler

Redacteur BB

Opnieuw coronapatiënten uit andere regio’s overgebracht naar ziekenhuizen in het Noorden

Redacteur BB
error: Deze content is beveiligd!