Image default
Nieuws

Drugslab aangetroffen in Hoornsterzwaag

HOORNSTERZWAAG -De politie heeft vrijdagavond een drugslab ontdekt aan de 19e Wijk 2 in Hoornsterzwaag. Het betreft een kleine doodlopende zijstraat van de Bij de Leijwei.


In het pand, waar het illegale laboratorium is gevestigd, vond de politie onder meer een vuurwapen en MDMA, de basisstof voor XTC. Er is volgens de politie 100 kilogram MDMA gevonden en deze hoeveelheid heeft een waar van een half miljoen euro. Als MDMA omgezet wordt in XTC dan verdubbeld de waarde.

Er zijn bij het aantreffen van het lab ook drie mannen aangehouden. De verdachten zijn na aanhouding ingesloten voor het vervolgonderzoek. Het gaat om een 23-jarige man uit de gemeente Heerenveen en een 48-jarige en 53-jarige man uit Zaandam.

De politie is in oktober een onderzoek gestart naar de productie van drugs in dit gebied. Zeer recent kwam aanvullende informatie binnen dat op eerder genoemd adres drugs zou worden geproduceerd en dat de daders in het pand aanwezig zouden zijn. Gezien de gevaarzetting heeft de politie direct actie ondernomen. Op het moment van de inval werd het drietal in het drugslab aangetroffen en aangehouden.

De politie is zaterdag nog volop bezig met het onderzoek in het pand. De politie werkt samen met experts van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO). Het laboratorium wordt ontmanteld en alle chemische stoffen worden afgevoerd. Nader onderzoek moet uitwijzen welke stoffen exact zijn aangetroffen. Medewerkers van de Forensische Opsporing verrichten onderzoek in het pand om achtergebleven sporen veilig te stellen en monsters te nemen.

Foto’s Noordernieuws

IMG_1620-BorderMaker IMG_1627-BorderMaker IMG_1631-BorderMaker IMG_1632-BorderMaker IMG_1635-BorderMaker IMG_1659-BorderMaker

Dit kan u ook interesseren:

Online casino Nederland en gokverslavingen in Noord-Nederland

De evolutie van de kansspelwereld: waar staan we nu?

Kledingzaak beginnen met deze tips

error: Deze content is beveiligd!