Image default
Nieuws

Dronken bestuurders op de bon in Groningen

GRONINGEN – In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie gecontroleerd in het verkeer op diverse plaatsen in de stad Groningen. Er is onder meer gecontroleerd aan de Hereweg, aan de Stationsweg en aan de Noorderhaven.


De politie werkte samen met medewerkers van Veilig Verkeer Nederland, het zogeheten BOB-team. Dit in het kader van de landelijke alcoholcampagne: ‘Ben je BOB, zeg het hardop’.

In totaal zijn 727 bestuurders gecontroleerd, in het bijzonder op het gebruik van alcohol in het verkeer. Er zijn 13 overtredingen geconstateerd. Agenten hebben de rijbewijzen ingevorderd van twee bestuurders. Zij bliezen 695 ugl en 630 ugl. Twee beginnende bestuurders bliezen 170 ugl en 120 ugl. Twee andere bestuurders bleken te hebben gedronken, maar zij bliezen net onder de gestelde norm. Een andere bestuurder reed zonder geldig rijbewijs. Verder zijn er die nacht bekeuringen uitgeschreven voor een bromfiets die met te hoge snelheid reed, het negeren van het rode verkeerslicht door een snorfietser, het rijden in een verboden rijrichting met de auto, het fietsen zonder licht en het overschrijden van een doorgetrokken streep.

Aan de Noorderhaven is een 20-jarige inwoner van Groningen aangehouden. Hij werd als bestuurder van een personenauto gecontroleerd. In zijn auto roken agenten een sterke wietgeur. Bij nader onderzoek troffen ze tientallen XTC pillen aan, meerdere wikkels met cocaïne en 15 zakjes wiet. De drugs zijn in beslag genomen. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Foto’s politie

CalpprLW0AAzwSb-BorderMaker CalqV-oWIAATitT-BorderMaker

Dit kan u ook interesseren:

Waarzeggerij steeds populairder in Drenthe

De voordelen van het dragen van compressiekousen

Boekhouding op orde voor jouw onderneming?

error: Deze content is beveiligd!