Image default
Friesland Nieuws

Meerdere medewerkers onwel na vrijkomen gevaarlijke stof in Franeker

Franeker – Bij een bedrijfsongeval aan de Zuidelijke Industrieweg in Franeker zijn maandagavond Meerdere medewerkers van een papierfabriek onwel geworden. Zij kwamen vermoedelijk in aanraking met een chemische stof.


De brandweer neemt de melding zeer serieus en heeft hoog opgeschaald. Een speciaal team voor ongevallen met gevaarlijke stoffen is inmiddels ter plaatse, net als enkele officieren en blusvoertuigen. Ook de ambulancedienst en politie zijn goed vertegenwoordigd.

Omdat het nog onbekend is om wat voor stof het gaat en of dit gevolgen heeft voor de directe omgeving hebben de hulpdiensten opgeschaald naar het sein GRIP 1 En niet veel later na GRIP 3.

Ook werd er een Nl-Alert uitgegeven : NL-Alert 16-10-2017 23:30
IVM ontsnappen van een onbekende stof . Bij een incident Industrieweg 3 Franeker . Verzoeken wij u ramen en deuren te sluiten, ventilatie uit te zetten en binnen blijven. Nader info volgt.

Brandweer is met meerdere meetploegen in en rond Franeker aan het meten maar er zijn geen verhoogde concentraties gemeten.

Update: Bij Huhtamaki bleek het te gaan om roestvorming in de buizen en machines die tijdelijk stilstaan en gespoeld moesten worden met een zuur, de oorzaak van H2S uitstoot.

 

Dit kan u ook interesseren:

Omstanders bevrijden kind dat vast zit met voet in spaken van fiets

Brand bij werkzaamheden in stadhuis Leeuwarden

Politie zoekt verdachten woningoverval Heerenveen

error: Deze content is beveiligd!