Image default
Nieuws

Drents isolatieprogramma rond de zomer van start

Regio – De provincie Drenthe streeft ernaar om nog voor de zomer van dit jaar met een isolatieprogramma te starten om isolatie in Drenthe toegankelijker te maken.


Veel huishoudens in Drenthe die een laag inkomen hebben, dreigen financieel in de knoop te raken vanwege de alsmaar stijgende gasprijs. Dat concludeert de provincie Drenthe. Veel van hen wonen in slecht geïsoleerde huizen en kunnen de oplopende energierekening straks mogelijk niet meer te betalen. Daarom werkt de provincie op dit moment aan een extra regeling om verduurzaming in de provincie te versnellen naast de bestaande landelijke subsidies.

Drents Isolatieprogramma
Via het Drents Isolatieprogramma wil de provincie alle woningeigenaren in Drenthe begeleiden bij isolatie van hun woning; van het eerste isolatie-advies tot en met het moment dat alle isolatiemaatregelen uitgevoerd zijn. Daarnaast komt er 2.500 euro subsidie beschikbaar voor huishoudens met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum. Dit bedrag wordt gratis toegekend en hoeft niet te worden terugbetaald of te worden voorgeschoten.

Vloer- en spouwmuurisolatie
Dankzij de isolatie subsidie uit het Drents Isolatieprogramma kunnen minima hun huis kosteloos laten isoleren. Het bedrag wordt rechtstreeks uitgekeerd aan het isolatiebedrijf dat de werkzaamheden uit zal voeren. Zodoende worden inwoners ontzorgt en begeleid én hebben ze de garantie dat de werkzaamheden goed worden uitgevoerd. Zo wordt isolatie voor iedereen toegankelijk. De subsidie is te gebruiken voor vloerisolatie en/of spouwmuurisolatie.

Samenwerking met gemeenten
De provincie Drenthe stelt in totaal 1 miljoen euro beschikbaar. Daarmee kunnen maar liefst 400 woningen geïsoleerd worden. De uitvoering van de subsidieregeling wordt ondergebracht bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Voor de opzet en de uitvoering van het isolatieprogramma wordt ook nadrukkelijk de samenwerking gezocht met alle Drentse gemeenten. De provincie Drenthe heeft de intentie om alle gemeenten in de provincie te faciliteren met deze regeling.

Foto: unsplash.com

Dit kan u ook interesseren:

Extra geld voor isolatie via Friese Plusregeling

Hoe hebben websites met online gokkasten zich de laatste jaren ontwikkeld?

Een ongeluk met een bestelbusje zit in een klein hoekje

error: Deze content is beveiligd!