Image default
Friesland Nieuws

Drachtster veroordeeld voor 7 jaar cel met TBS voor doodslag

LEEUWARDEN – Tegen de 43-jarige Drachtster die in de nacht van 14 augustus zijn vriendin Jeanine Groenewold (42) in haar woning aan de Zilverschoon met messteken om het leven bracht, is bij de rechtbank in Leeuwarden zeven jaar cel en tbs met dwangverpleging opgelegdt.


De zaak kwam vandaag, donderdag 23 juni, voor bij de rechtbank in Leeuwarden. De 43-jarige verdachte was zwaar onder invloed van alcohol en cocaïne, een dagenlange woordenwisseling werd om het moment van thuiskomen uitgevochten. De man wist zijn emoties niet onder controle te houden en pakte een mes. De 42-jarige Jeanine werd 10 maal gestoken, haar 8-jarige zoontje kwam op de ruzie afgelopen en zag zijn moeder hevig bloedend op de grond liggen.

Een buurman die het geruzie was opgevallen belde onmiddellijk 112, meerdere politie eenheden kwamen dan ook vlot ter plaatse. Bij binnenkomst trof de politie de levenloze vrouw aan, ambulancemedewerkers konden niks meer betekenen voor de vrouw. Ze overleed ter plaatse aan de verwondingen en het ernstige bloedverlies.

Bij de verdachte is een aanpassingsstoornis  en een narcistische persoonlijkheidsstoornis geconstateerd. Volgens de geleerde is de verdachte ontoerekeningsvatbaar en is de kans op herhaling groot. De rechter heeft zeven jaar cel met TBS uitgesproken tegen de man die vorig jaar augustus in Drachten zijn ex-vriendin dood heeft gestoken. De rechter volgt daarmee de eis van het Openbaar Ministerie.

Moord kan in deze zaak niet worden bewezen, doodslag wel. Er zou geen bewijs zijn dat de verdachte een mes heeft meegenomen. Daarnaast was de verdachte onder invloed en kan hij daardoor niet met opzet hebben gehandeld. De 43-jarige Drachtster is het niet eens met de uitspraak en gaat in hoger beroep.

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw belandt met auto op de kop in heg na ongeval bij Waskemeer

Twee voertuigen botsen op kruising in Drachten

Meerdere snelwegen geblokkeerd in het Noorden; ook protest bij gemeentehuis

error: Deze content is beveiligd!