Image default
Groningen Nieuws

Caravan op camping Warfhuizen afgebrand

Warfhuizen – Een caravan is vrijdagochtend in vlammen op gegaan toen deze door onbekende oorzaak in de brand vloog. Bij de felle brand kwam veel rook vrij die tot in de wijde omgeving zichtbaar was.


De brand woedde op het campingterrein aan de Roodehaansterweg in Warfhuizen. Door een gasfles in de caravan was het voor de brandweerlieden uit veiligheidsoverwegingen lastig de brand te bestrijden. Dit omdat de fles nog altijd kon ontploffen.

Door de brandweerlieden van Wehe-Den Hoorn is korte tijd later om assistentie van de brandweer van Oldehove gevraagd. Dit in verband met de waterwinning. Op het terrein waren geen vulpunten voor het blusvoertuig waardoor deze al snel met te weinig water zat.

Voor zover bekend konden alle personen de caravan tijdig verlaten en zijn er dan ook geen gewonden. De auto en een andere caravan die naast de betreffende caravan geparkeerd stonden liepen door de vuurbelasting veel schade op. De oorzaak van de brand is volgens de brandweer niet meer te achterhalen.

Na ruim 1,5 uur was de brand onder controle. Door de brandweer is de gasfles in het kanaal gegooid om deze snel te laten koelen zonder gevaar.

Dit kan u ook interesseren:

Woningen ontruimd na gaslucht in Delfzijl

Gaslucht in woning in Finsterwolde; woning ontruimd

Bestelbus belandt in sloot bij Leek

error: Deze content is beveiligd!