Image default
Friesland Nieuws

Brandweer Ureterp redt hond uit sloot

SIEGERSWOUDE – Zondagochtend werd de brandweer van Ureterp opgeroepen voor een dier te water aan de Binnewei in Siegerswoude.


Omwonenden hadden al enkele dagen een hond horen blaffen maar konden het beest niet vinden. Zondagochtend troffen ze het dier ernstig verzwakt aan. De hond bleek in de sloot te zitten en kon er met geen mogelijkheid zelf uitkomen.
De Ureterper brandweer kon de hond zonder al te veel problemen op het droge zetten.
In eerste instantie werd gedacht dat het dier, ivm de vakantieperiode, mogelijk uit een auto was gezet. De dierenambulance werd gebeld, terwijl brandweerlieden zich over de hond ontfermden. Omwonenden haalden wat te eten voor de hond, die het dankbaar op at.

Niet veel later meldde de eigenaar zich. De man was de hond al enige tijd kwijt en had al een zoekslag door de omgeving gemaakt zonder resultaat.
Even was er discussie over hoe lang de hond weg zou zijn geweest, de omwonenden meenden de hond al enige dagen te hebben gehoord terwijl de eigenaar een veel kortere periode van vermissing aan gaf.

Door de hereniging tussen het ruim 14 jaar oude Labrador en zijn baasje werd de discussie onderbroken. De man heeft de hond meegenomen naar huis. De dierenambulance werd afgebeld en de brandweer keerde terug naar de kazerne.

Dit kan u ook interesseren:

Bestuurder botst op container op industrieterrein in Drachten

Advertentiebeperkingen op de Nederlandse televisie met betrekking tot online casino’s

Fietser ernstig gewond door aanrijding met automobilist bij de Hoeve

error: Deze content is beveiligd!