Image default
Nieuws

Brandstichter(s) gezocht na korte vlammenzee op balkon

Groningen – Aan de Oosterhamriklaan in de Stad woedde in de nacht van vrijdag op zaterdag een korte tijd brand op een balkon, tegen een deur van een woongedeelte van de flat Korrezoom. Agenten die snel ter plaatse waren hebben het vuur bestreden met behulp van een brandblusser.


De hulpdiensten kregen rond kwart voor een de melding van een flatbrand aan de Oosterhamriklaan, in kruising met de Korreweg. De brandweer van Stad, een ambulance en de politie kwamen allen met spoed ter plaatse.

Eenmaal ter plaatse bleek dat er een brandbare vloeistof tegen het kozijn van een woning was aangegooid, wat daarna vlam vatte. Omstanders hadden de hulpdiensten ingeschakeld. De politie kwam als eerste ter plaatse en hebben met behulp van een schuimblusser het vuur onder controle gebracht. De brandweer verrichtte nog een nacontrole. De schade aan de flatwoning is aanzienlijk.

De politie heeft direct een aantal sporen veiliggesteld en meegenomen in een bewijszak. Vervolgens is men gestart met een onderzoek naar de dader(s). Er raakte niemand gewond.

Daarnaast is de politie op zoek naar getuigen van deze poging tot brandstichting. Heeft u afgelopen nacht iets gezien wat kan wijzen op de brandstichting of kan helpen in het onderzoek, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Dit kan u ook interesseren:

Verdachten van straatroof Groningen gezocht; fietsen achtergelaten

Ruben Oosterman

Coronamelder-app al meer dan 3 miljoen keer gedownload

Ruben Oosterman

Nieuw telefoonnummer voor brandweer in situaties zonder spoed

Ruben Oosterman
error: Deze content is beveiligd!