Image default
Nieuws

Brandende schoorsteen laat brandweer uitrukken

LEEK – Maandagavond omstreeks 21:52 uur is brandweer Roden evenals de hoogwerker uit Groningen opgeroepen voor een schoorsteenbrand aan de Oostindie.


Brandweer Roden die snel ter plaatse was heeft met de bewoner de situatie besproken en vervolgens een ladder langs het dak richting de schoorsteenpijp gezet. Binnen in de boerderij zijn de brandende resten uit de kachel gehaald en buiten geblust. Van buitenaf is met een speciale veer de schoorsteen geveegd om te zorgen dat er een goede vrije doorgang is naar buiten en dat de rookgassen goed afgevoerd worden. Na een klein uurtje zijn de spullen weer ingepakt en is de brandweer terug gegaan na de kazerne.

De hoogwerker uit Groningen is bij aankomst van brandweer Roden geannuleerd omdat het een lastig terrein was en de kachelpijp bereikbaar was met een ladder.

Foto’s Jordi Haverdings/ www.infoLeek.nl

Schoorsteenbrand Oostindie Leek-2-BorderMaker Schoorsteenbrand Oostindie Leek-4-BorderMaker Schoorsteenbrand Oostindie Leek-7-BorderMaker Schoorsteenbrand Oostindie Leek-9-BorderMaker Schoorsteenbrand Oostindie Leek-12-BorderMaker Schoorsteenbrand Oostindie Leek-14-BorderMaker

Dit kan u ook interesseren:

Waarzeggerij steeds populairder in Drenthe

De voordelen van het dragen van compressiekousen

Boekhouding op orde voor jouw onderneming?

error: Deze content is beveiligd!