Image default
Nieuws

Brand in transformatorhuisje van biogasinstallatie

Winsum – Langs de Winsumerstraatweg net buiten Winsum is vrijdagavond brand ontstaan in het transformatorhuisje van een biogasinstallatie. Het gebouwtje stond op een agrarisch bedrijf.


Aanvankelijk werd er alleen rookontwikkeling waargenomen vanuit het hokje. Pas na geruime tijd werd de brand uitslaand. De brandweer kon de brand niet bestrijden omdat zij te maken hadden met voltages tot tienduizend kilowatt en dan het gevaar liepen geëlektrocuteerd te worden.

Nadat monteurs van Enexis de stroom hadden afgesloten kon de brand worden geblust. Dat werd eerst gedaan met water, totdat het vuur van de brand was. Daarna is met schuim de brand afgeblust. Een speciaal schuimblusvoertuig uit Groningen werd preventief opgeroepen, maar hoefde niet in actie te komen.

Hoe de brand kon ontstaan is onduidelijk. Monteurs spreken van een goede installatie. De rookontwikkeling die met de brand kwam was in de wijde omtrek waar te nemen. Na een inzet van zo’n twee uur konden de brandweerlieden weer richting de kazerne.

Dit kan u ook interesseren:

Extra geld voor isolatie via Friese Plusregeling

Hoe hebben websites met online gokkasten zich de laatste jaren ontwikkeld?

Een ongeluk met een bestelbusje zit in een klein hoekje

error: Deze content is beveiligd!