Image default
Nieuws

Bijeenkomst over opvang asielzoekers in Grootegast

GROOTEGAST – De gemeente Grootegast moet volgens de bewoners van de gemeente af zien van grootschalige opvang van asielzoekers in hun gemeente. De gemeente wil in samenwerking met het COA 500 asielzoekers opvangen op een industrieterrein.


De bewoners van de gemeente konden dinsdagavond hun stem laten horen op het gemeentehuis. Veel bewoners refereren dan ook naar een asielzoekerscentrum dat een aantal jaar geleden al in hun dorp heeft gestaan en de problemen die het asielzoekerscentrum heeft veroorzaakt. Daarnaast wordt er veel gesproken over zorgen. Een vraag die veelvuldig terug komt is “wie zorgt er voor de veiligheid?”. De bewoners vragen om extra politie in de gemeente wanneer er een asielzoekerscentrum in hun gemeente komt. Daarnaast zijn er veel vragen over schades, “wie draait er op voor eventuele schades en waardedalingen?”. Ook de cultuurverschillen en de problemen die hierdoor worden veroorzaakt worden eveneens aan de kaak gesteld door de bewoners.

De gemeente laat weten unaniem tegen de plannen voor de opvang te stemmen op de punten. Het aantal, de locatie en de duur van de opvang vind de gemeenteraad een discussiepunt.  Ook heeft de gemeenteraad een motie van afkeur richting de gemeente ingediend. Deze is later deze avond verworpen. Er is vandaag geen beslissing genomen over de komst van een AZC in de gemeente Grootegast.

De politie was met diverse eenheden waaronder ME, politie te paard en politiehonden aanwezig bij de vergadering om tijdig te kunnen optreden bij opstootjes en rellen.

Foto Gerwin de Vries / De Vries Media

photo_2016-01-26_23-13-42-BorderMaker

 

Dit kan u ook interesseren:

Waarzeggerij steeds populairder in Drenthe

De voordelen van het dragen van compressiekousen

Boekhouding op orde voor jouw onderneming?

error: Deze content is beveiligd!