Image default
FrieslandNieuws

Autobrand in ondergrondse parkeergarage Leeuwarden ( Update )

LEEUWARDEN- Rond 14:13 uur kreeg de brandweer van Leeuwarden een melding binnen van een autobrand in parkeergarage Zaailand.


De brandweer die met meerdere tankautospuiten te plaatse kwam heeft de brand geblust. Uit de ventilatieschacht op het plein in zaailand was veel rookontwikkeling, waardoor het gehele zaailand zwart van de rook stond. Bij de brand is een auto die naar de 1e verdieping van de parkeergarage wilde rijden volledig uitgebrand. De precieze oorzaak is nog niet bekend, wel was duidelijk te zien aan de wrak dat de brand achter in de auto was begonnen.

 

Mensen die hun auto hadden geparkeerd konden lange tijd niet bij hun auto komen en werden geadviseerd om nog even rustig op een terrasje te gaan zitten en te genieten van het lekkere weer. Een aantal uren later mochten de mensen die hun auto geparkeerd had staan in de parkeergarage hun auto weer naar buiten brengen.

Bergingsbedrijf BCF heeft het wrak uit de parkeergarage gehaald, maar had een 2e auto nodig, omdat de vrachtwagen niet in de garage paste.

Door de brand heeft de gehele benedenverdieping rookschade opgelopen, en werd later door een schoonmaakbedrijf schoon gemaakt. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

 

 

 

Dit kan u ook interesseren:

Noordernieuws is gestopt in huidige vorm

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

error: Deze content is beveiligd!