Image default
Friesland Nieuws

Auto op de kop in het water; geen inzittenden gevonden

Warten – Zaterdag omstreeks 04:40 werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een voertuig die op de kop in de sloot zou liggen aan de Leechlan te Warten. 


Diversen hulpdiensten waaronder duikers van Brandweer Leeuwarden werden naar de plek des onheils gestuurd. Ter plaatse gekomen hebben duikers gezocht naar mogelijk slachtoffers. Deze zaten niet meer in het voertuig. Met het evenals gealarmeerd hulpverleningsvoertuig, die over een kraan beschikt, is de auto uit de sloot getakeld.

Omdat er niemand meer in het voertuig zat heeft de politie onderzoek gedaan op wie z’n naam de auto stond. De eigenaar van het voertuig bleek uit Grou te komen, maar zelf niet het voertuig te hebben bestuurd. Nadat er een poging was gedaan om telefonisch in contact te komen met de bestuurder, belde deze even later zijn familie.

Het slachtoffer zou samen met zijn zus op de kruising in Warten staan. De bestuurder, een 25-jarige inwoner van de gemeente Sudwest-Fryslan werd meegenomen door de ambulance naar het MCL in verband met meerdere verwondingen. De bestuurder gaf aan dat hij uit de bocht was gevlogen en daardoor op de kop in de sloot was beland, hij had zijn zus nog net op tijd uit de ondergelopen auto kunnen halen.

Omdat er mogelijk alcohol in het spel was, werd er door de GGD arts een bloedproef genomen om uit te sluiten of de bestuurder alcohol had gedronken. Onderzoek door het NFI moet dit uitwijzen.

Dit kan u ook interesseren:

Katten gered bij brand in Drachten

Vrouw op scootmobiel raakt te water bij Wergea

Brandweer blust opnieuw brandje langs de N381

error: Deze content is beveiligd!