Image default
Groningen Nieuws

Auto en motor in beslag genomen bij hennepkwekerij

Noordbroek – De politie heeft vrijdagmiddag een auto en een motor in beslag genomen na het aantreffen van een hennepkwekerij aan de Sappemeersterweg in Noordbroek.


Bij de politie was informatie binnen gekomen dat in de schuur bij een woning een hennepkwekerij zou zitten. Bij controle werd inderdaad een kwekerij met bijna 800 planten aangetroffen. De planten en de bijbehorende kweekapparatuur zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. In de woning werd een 40-jarige man uit Noordbroek aangehouden. Later werd ook een 30-jarige man uit Akkrum aangehouden, omdat het huurcontract op zijn naam stond.

Uit onderzoek is gebleken dat er illegaal stroom werd afgetapt. In het kader van het afpakken van crimineel vermogen is er beslag gelegd op een auto en een motor. Voor nader onderzoek zijn verder een telefoon en een computer in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Waarom strijd tegen hennep

Het is van belang om hennepkwekerijen te ontruimen. Het is illegaal, gevaarlijk voor de omgeving en het brengt vaak veel schade toe. Daarnaast brengen we zo de criminelen een slag toe door de hennep en alle apparatuur in beslag te nemen. En om geld en goederen die met deze criminele activiteiten verkregen zijn af te pakken. En dan pak je criminelen daar waar ze het meest gevoelig voor zijn. Misdaad mag niet lonen!

Dit kan u ook interesseren:

Gronings bedrijf verkoopt disposables van duurzame materialen

Auto op de kop op N388 en N980

Auto in lichterlaaie bij De Punt

error: Deze content is beveiligd!