Image default
Friesland Nieuws

Auto belandt in sloot na politie achtervolging

OUDEGA – Bij een politie controle is vrijdagavond een auto op de vlucht geslagen voor de politie.


De bestuurder had tijdens een verkeerscontrole van de politie een stopteken gekregen en besloot ervan door te gaan. De politie ging achter de wegrijdende auto aan en op een zeker moment zagen ze rond 19.45 uur het voertuig op de kop in de sloot liggen langs de Alle-Om-Slachte tussen Earnewâld en Oudega. De bestuurder had de macht over het stuur verloren voor een bocht en belande met zijn voertuig op de kop in de naastgelegen sloot.

De agenten wisten samen met een omstander de inzittende uit het voertuig te halen. Hij is later per ambulance overgebracht naar het MCL in Leeuwarden. Daar zal een bloedproef worden opgenomen van het slachtoffer. Hij liep volgens de politie lichte verwondingen op.

Vlak na het ongeval kwam de politie met een tiental eenheden ter plaatse. De omgeving werd tijdelijk afgezet met linten en er is nog een zoekslag gemaakt in de omgeving. Het kon zijn dat er nog een inzittende in de auto had gezeten. Het is echter niet aannemelijk aangezien de auto op de kop in de sloot lag in een smalle auto.

De brandweer van Burgum werd ook gealarmeerd voor het ongeval maar deze hoefde niet meer ter plaatse te komen. Ook de traumahelikopter van het UMCG werd in eerste instantie opgeroepen maar werd eveneens geannuleerd. De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie is ter plaatse gekomen om de exacte toedracht van het ongeval te onderzoeken.

Fotograaf: SRFotografie

Dit kan u ook interesseren:

Meerdere snelwegen geblokkeerd in het Noorden; ook protest bij gemeentehuis

Auto belandt op de kop na ongeval op A7 bij Drachten; snelweg dicht

Overleden persoon aangetroffen in water in Drachten

error: Deze content is beveiligd!