Image default
Friesland Nieuws

Asbestbrand Drachten begonnen bij vullen bosmaaier

DRACHTEN – De brand op de Schwartzenberghlaan in Drachten is woensdagmiddag ontstaan tijdens het vullen van een bosmaaier.


Een 19-jarige jongen was bezig met het overgieten van brandstof in de bosmaaier toen het plotseling misging. Een forse vlammenzee greep snel om zich heen. Er werd nog getracht de brand zelfstandig onder controle te krijgen, hier slaagde men niet in. De buren schakelde de Drachtster brandweer in die enige tijd nodig had om ter plaatse te komen.

Hierdoor kreeg de brand alle tijd om zich dermate uit te breiden dat ook een aangrenzend hok vlam vatte. In de aanwezige ruimtes stonden 2 crossmotoren en meerdere fietsen. Naast deze vervoersmiddelen beschikte de eigenaar ook over enkele gereedschapsstukken die door de brand allemaal verwoest raakte.

Bij de brand kwam een onbekende hoeveelheid asbest vrij. De politie riep woensdagmiddag dan ook om, om ramen en deuren te sluiten. Donderdag is een asbestprocedure opgestart om de aanwezige restanten asbest te bergen. Vooralsnog gaat dit om de zeer directe betrokken omgeving.

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw belandt met auto op de kop in heg na ongeval bij Waskemeer

Twee voertuigen botsen op kruising in Drachten

Meerdere snelwegen geblokkeerd in het Noorden; ook protest bij gemeentehuis

error: Deze content is beveiligd!