Image default
Nieuws

ANWB waarschuwt voor gebrekkige kinderzitjes

Nederland – De ANWB waarschuwt maandag voor twee merken van kinderzitjes nadat uit een test is gebleken dat die ernstige gebreken vertonen. Volgens de ANWB riskeren kinderen door plaats te nemen in deze zitjes ernstig letsel.


Uit onderzoek van de Wielerbond is gebleken dat de Recaro Optia losraakte van het frame, om vervolgens los door de auto te kunnen vliegen bij een frontale botsing. Bij zitjes van het merk Jané Grand One brak een bevestigingspunt af waardoor het zitje eveneens niet op zijn plaats bleef. Beide stoeltjes zijn meerdere keren getest en gaven steeds het zelfde resultaat.

Door de ANWB wordt gewaarschuwd deze zitjes niet aan te schaffen. Mensen die al een exemplaar hebben aangeschaft kunnen deze terug brengen naar de verkoper. Door de bond zijn de fabrikanten op de hoogte gebracht van het voorval. Door Jané is de productie van het product direct gestaakt.

Jaarlijkse test

De ANWB test ieder jaar, gezamenlijk met de Europese zusterclubs, diverse kinderzitjes. Doorgaans worden deze resultaten in het najaar gepubliceerd. Toen de schokkende resultaten van deze test bekend werden, is besloten direct tot publicatie over te gaan.

Wie meer info wil over de zitjes kan die krijgen op de website van de ANWB.

Dit kan u ook interesseren:

Hoe houd ik mezelf anoniem op het internet?

Een eigen huis, nieuwe auto en vakantie in zicht: Wat moet je nu allemaal verzekeren?

Je huis verduurzamen in drie stappen

error: Deze content is beveiligd!