Image default
Friesland Nieuws

Achtervolging dronken scooterbestuurder door Leeuwarden

LEEUWARDEN – Zondag- op maandagnacht zag een politie-eenheid in Leeuwarden een tweetal personen staan met een scooter ter hoogte van de spoorwegovergang op de Schrans. Omdat er de laatste tijd veel woninginbraken zijn waarbij een scooter wordt gezien, keerden de agenten om, om de personen te controleren. Bij het zien van de politie stapte één van de personen op de scooter en reed met hoge snelheid weg richting het Zuiderplein.


Omdat de bestuurder het fietspad naar de Willemskade nam, moesten de dienders omrijden aangezien er paaltjes in de weg stonden. In de Baljeestraat konden de agenten de scooterrijder klem rijden aangezien hij via het trottoir reed, echter de scooterrijder kon tijdig remmen en draaide om en reed weer verder.

Op de Willemskade lukte het de agenten om de scooterbestuurder alsnog klem te rijden. Er werd een alcohollucht geroken en de bestuurder werd aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder, een 32-jarige inwoner van Leeuwarden, blies op het bureau 535 Ug/l/ Ook was de bestuurder niet in het bezit van een rijbewijs en reed hij zonder helm, voor al deze zaken is proces-verbaal opgemaakt. De Leeuwarder zal zich op korte termijn moeten verantwoorden voor de politierechter.

Dit kan u ook interesseren:

Katten gered bij brand in Drachten

Vrouw op scootmobiel raakt te water bij Wergea

Brandweer blust opnieuw brandje langs de N381

error: Deze content is beveiligd!