Image default
Nieuws

Acht jaar cel en TBS geëist in zaak Kloosterburen

Groningen – Het Openbaar Ministerie eist een straf van 8 jaar celstraf en TBS met dwangverpleging tegen de verdachten in de zaak Jesse van Wieren. Het gaat om de 27 jarige Rhowan P. en de 28 jarige Desiree G, beiden uit Kloosterburen.


Op nieuwjaarsdag werd de 28 jarige Jesse van Wieren uit Leens als vermist opgegeven. Bijna een week lang werd er naar hem gezocht door honderden vrijwilligers. Na een tip werd zijn lichaam uiteindelijk gevonden in de tuin van een woning aan de Hoofdstraat in Kloosterburen.

De 27 jarige bewoner van de woning werd in Groningen aangehouden door de politie. Ook zijn vriendin is gearresteerd door de politie. Beide verdachten wordt doodslag opgelegd. Er zouden geen vooropgezette plannen zijn om Van Wieren om het leven te brengen, dus is er van moord geen sprake. In de nacht van oud en nieuw was verdachte Rhowan P. ook betrokken bij een woninginbraak.

Ruzie

Uit de autopsie op het lichaam van het slachtoffer blijkt dat hij om het leven is gekomen door messteken. Naast dat hij 23 keer in onder andere zijn hals werd gestoken, is hij ook met een metalen buis bewerkt en geslagen. De verdachten hebben het lichaam vervolgens in de tuin van de woning begraven. De opwelling van de verdachten zou zijn ontstaan na een ruzie. Na het ombrengen van Van Wieren hebben de slachtoffers afgesproken wat ze zouden zeggen tegen de politie. Er is daarom sprake van medeplegen.

De advocaten van de twee verdachten zeggen dat beide hebben gehandeld uit noodweer, omdat het slachtoffer hen als eerst zou hebben aangevallen. Het OM is van mening dat er geen sprake is van noodweer, omdat de verklaringen van de verdachten niet met elkaar overeen komen, de reconstructie de verklaringen niet staaft en het letsel bij zowel de verdachten als het slachtoffer anders uitwijzen.

Het Openbaar Ministerie is van mening dat beide verdachten mogelijk vaker een strafbaar feit zullen plegen. Ook zijn zij verminderd toerekeningsvatbaar verklaard. Daarom krijgen is tegen beide TBS met dwangverpleging geëist.

Dit kan u ook interesseren:

Hoe een autobatterij kiezen en vervangen

Binnenkort meer nieuwbouw Winsum in verkoop

Wij Nederlanders zijn gek op spelletjes spelen, hoe heeft het internet dit veranderd?

error: Deze content is beveiligd!