Image default
Nieuws

Kinderen aangehouden na brandstichting appartementencomplex

DRACHTEN – De politie heeft afgelopen twee 12-jarige jongens uit Drachten aangehouden in een onderzoek naar brandstichting bij een appartementencomplex aan de Nachtegaalstraat.


Door de brand ontstond veel schade. Op woensdag 9 maart 2016 vond er een uitslaande brand plaats aan de Nachtegaalstraat waarbij een motor door de brand werd verwoest en drie appartementen zwaar werden beschadigd door brand en rookschade. Deze brand gaf veel onrust in de buurt mede doordat er enkele maanden tevoren een ontploffing had plaatsgevonden in een andere flatwoning aan de Nachtegaalstraat waarbij een groot gedeelte van de flat werd verwoest.

Uit onder andere camerabeelden uit de omgeving van de flat en het horen van diverse getuigen kwam de recherche de verdachten van deze brandstichting op het spoor. De beide 12-jarige verdachten zijn deze week aangehouden geweest en verhoord. De twee hebben een verklaring afgelegd en hebben aangegeven verantwoordelijk te zijn voor de brand. Een motor die tegen de gevel van de flat stond is in de brand gestoken waarna de kunststofkozijnen van de flat vlam vatten en de appartementen in de brand zijn gevlogen. Het Openbaar Ministerie moet nog een besluit nemen over de eventuele vervolging van de twee verdachten.

Archief foto Noordernieuws

IMG_9081-BorderMaker

Dit kan u ook interesseren:

Online casino Nederland en gokverslavingen in Noord-Nederland

De evolutie van de kansspelwereld: waar staan we nu?

Kledingzaak beginnen met deze tips

error: Deze content is beveiligd!