Image default
Nieuws

Aanhouding na bedreiging en vernielingen

LEEUWARDEN-Op donderdag 1 december, omstreeks 19.30 uur kreeg de politie een melding dat een persoon in de omgeving van de Kei te Leeuwarden zou lopen en deze persoon zou omstanders bedreigen en hij zou tevens een auto hebben vernield.


Op aanwijzen van een getuige werd de persoon aangetroffen richting het Leeuwarder bos. De man, een 27-jarige inwoner van Leeuwarden, wilde nergens aan mee werken en rende weg bij de agenten. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden, waarbij hij zich volledig verzette tegen zijn aanhouding.

De verdachte, welke vermoedelijk onder invloed was van drugs, werd voorzien van transportboeien en in een dienstvoertuig geplaatst. Tijdens het overbrengen naar het cellencomplex wist hij de autogordel los te maken en begon te trappen naar de agenten in de auto, tevens probeerde hij een agent te bijten. In de rugzak van de verdachte werden onder andere meerdere messen, een vuisthamer en schroevendraaiers aangetroffen welke mogelijk zijn gebruikt bij de vernieling van in ieder geval één auto op de Kei. Al deze goederen zijn in beslag genomen. De man zal in eerste instantie worden gehoord voor de strafbare feiten, daarna zal hij worden beoordeeld voor een mogelijke behandeling van een zorginstelling.

Dit kan u ook interesseren:

Bestuurster scootmobiel gewond na ongeval met auto in Groningen

Hoe een autobatterij kiezen en vervangen

Binnenkort meer nieuwbouw Winsum in verkoop

error: Deze content is beveiligd!