Image default
Friesland Nieuws

70-jarige vrouw uit water gered

GERKESKLOOSTER – Op maandagmorgen omstreeks 11.00 uur kregen agenten de melding van een persoon te water in het Prinses Margrietkanaal ter hoogte van Gerkesklooster.


Aldaar zou een vrouw in het water zwemmen, die volgens de melder mogelijk niet uit het water kon komen. De oplettende melder was een binnenvaartschipper. In eerste instantie was de locatie onduidelijk. Samen met een persfotograaf, die al ter plaatse was, werd gezocht langs de kant van het water. De politieagenten waren opgesplitst zodat vanuit twee kanten de wal kon worden afgezocht.

Toen één van de agenten de juiste locatie vond, trof hij een 70-jarige vrouw aan die in het water lag. De vrouw was bij kennis en aanspreekbaar, echter kon zij niet zelfstandig uit het water komen. De agent heeft mevrouw vast gehouden en vervolgens zijn collega naar de juiste locatie gepraat. Deze agent is door de persfotograaf gebracht, hier konden zij met zijn drieën de vrouw uit het water tillen. Mevrouw werd door het ambulancepersoneel onderzocht en maakt het na omstandigheden goed.

Persfotografen zijn geregeld eerder ter plaatse en draaien er niet voor weg om de hulpdiensten waar nodig te assisteren. De agenten hebben de fotograaf dan ook hartelijk bedankt.

Foto archief

Stockfoto

Fotograaf: null

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw botst met auto tegen boom in Hurdegaryp

Auto botst tegen boom bij Boijl

Brandweer ingezet voor autobrand in Hurdegaryp

error: Deze content is beveiligd!