Image default
GroningenNieuws

47-jarige man uit Oldambt aangehouden voor wapenbezit

Scheemda – Nadat een agent in vrije tijd  schoten hoorde op de carpoolplaats in Scheemda is in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 februari een 47-jarige man uit Oldambt aangehouden voor vuurwapen bezit. 


De agent was aanwezig in Scheemda toen hij vanaf de carpoolplaats schoten hoorde. Hij waarschuwde zijn dienstdoende collega’s. Ook gaf hij het kenteken door van een auto die heel langzaam wegreed vanaf de carpoolplaats. Meerdere politie eenheden reden naar Scheemda. Daar zagen ze de auto heel langzaam rijden op de Oude Rijksweg in Scheemda. De Meldkamer in Drachten meldde aan de agenten dat de tenaamgestelde van de auto bekend stond met een eerder strafbaar feit waarbij een vuurwapen betrokken was. Omdat er dit keer ook sprake was van mogelijk vuurwapenbezit hanteerden agenten de uitpraatprocedure.

Vuurwapen

De 47-jarige werd zonder problemen aangehouden. Hij zat alleen in de auto. Onder de bijrijdersstoel werd een vuurwapen aangetroffen. Op de carpoolplaats werd een patroonhuls gevonden. Doordat de verdachte naar alcohol rook werd er een blaasproef van hem afgenomen. Het lukte de verdachte niet om de blaasproef te volbrengen. Er werd vervolgens bloed van hem afgenomen om vast te kunnen stellen of hij onder invloed van alcohol verkeerde.

Uitpraatprocedure

Een uitpraatprocedure is een procedure die gebruikt wordt bij het veilig aanhouden van vuurwapengevaarlijke verdachten. Zij worden met getrokken wapens gecontroleerd door de politie uit de auto gehaald. De agenten houden daarbij, van achter een dekking, de verdachten onder schot. De verdachten krijgen vervolgens gesproken opdrachten om de arrestatie zonder risico’s te laten verlopen.

Dit kan u ook interesseren:

Waarzeggerij steeds populairder in Drenthe

De voordelen van het dragen van compressiekousen

Hennepkwekerij opgerold na meldingen van stankoverlast in Winschoten

error: Deze content is beveiligd!