Image default
Friesland Nieuws

31-jarige man en 3-jarig zoontje komen om bij treinincident

Harlingen – Maandagochtend om 11.15 uur heeft er een treinongeluk plaatsgevonden bij de spoorwegovergang aan de Oude Trekweg. Bij de overgang is een auto geschept door een trein. De auto is ongeveer 250 meter meegesleurd. 


De inzittenden van de auto waren bij de boerderij in de buurt geweest. Daar waren 23 kinderen uit één klas naar lammetjes aan het kijken. De eerste auto die de boerderij verliet en het spoor wilde oversteken, is geschept. De inzittende, een 31-jarige man met zijn 3-jarige zoontje, overleden ter plaatse aan hun verwondingen.

De overige aanwezige ouders en kinderen zijn in de schuur van de boer opgevangen. Sommigen van hen hebben het ongeluk zien gebeuren. Aan hen is slachtofferhulp geboden. Burgemeester Sluiter spreekt van een buitengewoon triest ongeval. De burgemeester sprak vanmiddag tijdens een persconferentie zijn medeleven uit naar alle nabestaanden en betrokkenen. Er is contact opgenomen met de basisschool waar de kinderen naar toe gaan. Daar is slachtofferhulp aangeboden. Ook aan de inzittenden van de trein, ongeveer 10 personen, is slachtofferhulp geboden. Zij zijn uit de trein gehaald en eerst opgevangen in de schuur van de boer. Later zijn zij met bussen naar Leeuwarden gebracht.

Burgemeester Sluiter heeft opdracht gegeven extra borden te plaatsen bij de overweg. Sluiter: “Ik heb bij ProRail aangedrongen dat deze overgang spoedig wordt aangepakt. De overweg nu sluiten is helaas geen optie omdat het de enige toegangsweg naar de boerderij is. Tot er een nieuwe route is, moeten we alles op alles stellen dat hier geen ongelukken meer plaatsvinden”.

 

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw gewond bij eenzijdig ongeval in Buitenpost

Politie zoekt man die zichzelf betast in trein tussen Buitenpost en Groningen

Centrale As richting Burgum korte tijd dicht na ongeval

error: Deze content is beveiligd!