Image default
Drenthe Friesland Nieuws

30 jarige man uit Emmen aangehouden voor woningoverval Nes

Nes/Emmen – De politie heeft vandaag een 30-jarige man uit Emmen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een gewelddadige woningoverval in Nes (gemeente Heerenveen). De man wordt bovendien verdacht van diverse bedrijfsinbraken in de regio Emmen.


Woningoverval

Woensdagmiddag 15 juni raakte een 73-jarige man in zijn woning aan De Strikel in Nes gewond. De man had de deur geopend, waarna hij door twee personen naar binnen werd geduwd. Er ontstond een worsteling, waarbij veel geweld is gebruikt. Het slachtoffer werd gekneveld en zwaar mishandeld. De daders gingen er uiteindelijk met wat antieke spullen vandoor, waaronder enkele sieraden en zilveren bestek. Het slachtoffer heeft nog lange tijd hinder ondervonden van de gevolgen van zijn letsel en was en is emotioneel geraakt door het voorval.

De politie startte direct na de overval een onderzoek. Er is in de omgeving gezocht, een buurtonderzoek gehouden en sporenonderzoek gedaan in en rondom de woning. Ook is de hulp van het publiek ingeroepen. Daarbij is ook het televisieprogramma Opsporing Verzocht ingezet, waarin onder anderen werd gefocust op een zilvergrijze VW polo. Alle informatie bij elkaar, in combinatie met het onderzoek naar de bedrijfsinbraken in Emmen, leidde uiteindelijk naar de vandaag aangehouden verdachte.

Overige woningovervallen

De politie kijkt in het onderzoek naar de woningoverval van Nes ook naar overeenkomsten en verschillen met woningovervallen elders in Noord-Nederland. Het is op dit moment nog niet vast te stellen of er daadwerkelijk sprake is van een verband. Het onderzoek naar deze en de andere woningovervallen wordt voortgezet. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bedrijfsinbraken Emmen

De vandaag aangehouden verdachte komt ook in beeld bij diverse bedrijfsinbraken. Het gaat om ruim 35 inbraken die zijn gepleegd in de zomermaanden van 2016. De inbraken zijn voornamelijk gepleegd op industrieterreinen in Emmen, Klazienaveen, Bargeres en Bargeroosterveld. Bij de inbraken is met name geld, geluidsapparatuur en computerapparatuur buit gemaakt. Eén van de inbraken waar de verdachte op 25 augustus al voor werd aangehouden, is de inbraak bij het Golfpark aan de Golfparkdreef in Emmen. Daar werd in de nacht van 20 op 21 augustus een raam geforceerd en een muntenautomaat vernield. De dader sloeg bij zijn vlucht een getuige op het hoofd. Nu blijkt de verdachte voor meer bedrijfsinbraken in beeld te komen.

 

Dit kan u ook interesseren:

Man gewond na incident in woning in Assen

Auto in botsing met fietser in Paterswolde

Zonnepaneel vat vlam in Hoogeveen

error: Deze content is beveiligd!