Image default
Drenthe Friesland Nieuws

Vijf rijbewijzen ingevorderd voor rijden onder invloed

Noord-Nederland – Elk jaar vallen er door alcohol in het verkeer talloze doden en ernstig gewonden.


De politie wil dat voorkomen en houdt daarom geregeld alcoholcontroles. Vooral in het weekend en tijdens grote evenementen. Zaterdagavond en –nacht zijn van vijf automobilisten in Noord-Nederland de rijbewijzen ingevorderd vanwege rijden onder invloed.

Haulerwijk

Een 58-jarige automobilist uit de gemeente Ooststellingwerf werd aangehouden voor rijden onder invloed en het doorrijden na een aanrijding. Hij zou op de Zonnedauwstraat tegen een andere auto zijn gebotst en vervolgens zonder stoppen zijn doorgereden. Agenten troffen de man later aan in Oosterwolde. Hij bleek onder invloed van 760 µg/l en reed bovendien met een ongeldig verklaard rijbewijs. Zijn auto is in beslag genomen.

Emmen

Op de Emmerhoutstraat in Emmen belandde een 20-jarige automobilist uit Valthe met zijn auto in de sloot. Toen de gealarmeerde politie arriveerde ontkende de man te hebben gereden, maar uit onderzoek met de warmtebeeldcamera werd vastgesteld dat er alleen iemand op de bestuurdersstoel had gezeten. De man bleek onder invloed van 710 µg/l. Daarop is zijn rijbewijs ingevorderd.

Ook in Groningen (770 µg/l), Sneek (455 µg/l, beginnend bestuurder) en Coevorden (945 µg/l) moesten automobilisten hun rijbewijs inleveren.

Dit kan u ook interesseren:

Auto belandt in greppel bij Drogeham; Bestuurder raakt gewond

Brand in oven zorgt voor veel rookontwikkeling bij bedrijfsbrand in Emmen

Brandweer blust kleine buitenbrand in Assen

error: Deze content is beveiligd!