Image default
Friesland Nieuws

12 jaar gevangenisstraf geeist in witwasonderzoek Leeuwarden

Leeuwarden – De officier eiste maandagmiddag twaalf jaar gevangenisstraf tegen de 50-jarige man uit Leeuwarden die verdacht wordt van gewoontewitwassen, internationale drugshandel en wapenbezit.


Tegen zijn 54-jarige echtgenote eiste de officier vier jaar gevangenisstraf. Beide verdachten hebben zich volgens het OM schuldig gemaakt aan gewoontewitwassen op zeer grote schaal en over een lange periode (1 november 2009-22 mei 2014). Daarnaast vindt het OM bewezen dat de 50-jarige verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan internationale drugshandel en wapenbezit.

Het OM is van oordeel dat de twee verdachten zich op zeer grote schaal hebben bezighouden met criminele activiteiten uit puur persoonlijk financieel gewin. De officier gaf aan dat het handelen van de verdachten ontwrichtende effecten heeft gehad op de maatschappij en diegenen die zij direct hebben betrokken bij hun criminele activiteiten. Daarbij is niet gebleken van enig inzicht of enig verantwoordelijkheidsgevoel bij verdachten. Het hele strafproces lang hebben zij zich beroepen op hun zwijgrecht.

De officier vorderde – in het geval de rechtbank tot strafoplegging voor de drugshandel komt – bij uitspraak de gevangenneming van de 50-jarige man. Het OM is van mening dat voorlopige hechtenis gepast is bij strafbare feiten als groothandel in cocaïne.

Woensdag 29 maart staat een 37-jarige man uit Leeuwarden terecht in dit onderzoek. Zijn zaak wordt vanwege veiligheidsaspecten achter gesloten deuren behandeld. Wanneer de rechtbank uitspraak doet, is nog niet bekend.

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw gewond bij ongeval in Ureterp

Vrouw gewond bij eenzijdig ongeval in Buitenpost

Politie zoekt man die zichzelf betast in trein tussen Buitenpost en Groningen

error: Deze content is beveiligd!