Image default
Nieuws

100 dode schapen en lammeren aangetroffen bij veehouder in Friesland

OLDELAMER – Zo’n 100 dode schapen en lammeren zijn donderdagmiddag aangetroffen bij een veehouder in Friesland.


Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben tijdens een inspectie op 24 maart ongeveer 100 kadavers van schapen en lammeren aangetroffen in de stal, op het erf en in de weilanden rond de boerderij van een veehouder in Friesland.

De inspecteurs constateerden ernstige dierverwaarlozing. De ruim 550 nog levende schapen zijn gisteren overgebracht naar een opslaghouder waar zij worden gehuisvest en verzorgd en de nodige medische verzorging krijgen. De NVWA is bestuursrechtelijk en strafrechtelijk opgetreden tegen de veehouder.

Dit is het tweede geval van ernstige dierverwaarlozing in korte tijd. De NVWA wijst er nogmaals op dat het belangrijk is dat iedereen die op een boerenerf komt alert is op dit soort problemen. Daardoor kunnen dergelijke ernstige dierwelzijnsproblemen misschien worden voorkomen of sneller worden verholpen. Veehouders die hun dieren verwaarlozen doen dit doorgaans omdat ze door omstandigheden geen uitweg meer zien; er is vaak geen opzet in het spel. Vermoedens van dierverwaarlozing kunt u melden via het landelijke meldnummer 144 red een dier.

De persvoorlichter van het NVWA kon ons vermelden dat de overleden schapen en lammeren pas midden volgende week zullen worden opgehaald. Tot die tijd blijven de kuddedieren levenloos in het weiland liggen.

Foto archief Noordernieuws

IMG_9100-BorderMaker

 

Dit kan u ook interesseren:

Waarzeggerij steeds populairder in Drenthe

De voordelen van het dragen van compressiekousen

Boekhouding op orde voor jouw onderneming?

error: Deze content is beveiligd!