Image default
Groningen

Zeer grote uitslaande brand in Haren

Haren – Aan de Emmalaan in Haren is zondagavond een grote brand uitgebroken in het pand van Mango Mobility. Vele brandweervoertuigen zijn inmiddels ter plaatse, of onderweg, om de brand onder controle te krijgen. 


De rookwolk wordt steeds groter en de vlammen slaan overal uit het pand. Vanuit de wijde omtrek is de brand goed waar te nemen. Er is inmiddels opgeschaald naar GRIP-1, daarnaast zal er een zogenoemde peloton-inzet gedaan worden. Korpsen uit de omliggende dorpen en steden staan stand-by om de brandweer in Haren af te lossen en meldingen in Groningen-Stad op te vangen.

De brandweer heeft inmiddels opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. De brandweer roept bewoners van Haren op ramen en deuren gesloten te houden. Vanwege de brand is er een NL-Alert afgegeven. In de buurt van het bedrijf staan een aantal woningen. Brandweerlieden doen hun best om te voorkomen dat de vlammen overslaan naar deze huizen. Rond 23.00 uur besloot de brandweer om tien huizen in de naaste omgeving te ontruimen. Enkel daarvan hebben een rieten dak. De brandweer is bang dat ‘vliegvuur’ overslaat naar deze woningen. Brandweerlieden proberen te voorkomen dat deze huizen vlam vatten.

De wegen rondom de brand zijn door de politie afgesloten voor het verkeer. In het pand zat Mango Mobility gevestigd. Zij verkopen onder meer elektrische scootmobielen, steps en fietsen. Ondanks de snelle actie van de hulpdiensten, zal het pand volledig afbranden. Tot hoe laat de brandweer nog bezig is met blussen en nablussen, is niet bekend. Dit zal zeker nog de hele nacht gaan duren.

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

Ongeval op N367 bij Blijham

Twee aanhoudingen en gewonde bij steekpartij in Groningen

error: Deze content is beveiligd!