Noordernieuws
Image default
Groningen

Zeer grote brand in meerdere panden in centrum Winschoten

Winschoten – De meldkamer in Drachten kreeg donderdagavond omstreeks 21:35 uur een melding van een brand in een pand aan de Langestraat in Winschoten.


Drie tankautospuiten, een groot water transport en een hoogwerker werden naar de brandmelding gestuurd, er werd door de brandweer opgeschaald naar grote-brand. Ter plaatse ontstond forse rookontwikkeling op het dak van diverse aangrenzende panden.

Toen de eerste brandweerlieden ter plaatse kwamen, sloegen de vlammen uit het dak. Omdat de brand lastig te bestrijden was, en zich snel uitbreidde over meerdere panden, werd er opgeschaald naar zeer grote brand. Een vierde tankautospuit en een tweede en derde hoogwerker werden hierop ter plaatse gestuurd.

Omstreeks 22:45 uur werd een tweede peloton aan brandweer voertuigen ingezet. Twee pelotons maakt een compagnie inzet aan brandweereenheden.

Gevaar voor omgeving

Doordat de brand gevaar voor de naastgelegen omgeving opleverde, startte de hulpdiensten met een ontruiming rondom het incident. Om dit goed af te stemmen met alle disciplines werd er opgeschaald naar GRIP-1 waarna diverse functionarissen bijeen kwamen.

Buurtbewoners die last hebben van de overtrekkende rook, worden verzocht ramen en deuren te sluiten. Om omwonende te informeren is een NL-Alert melding afgegaan in de directe omgeving.

Gewonden

Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Een viertal ambulances en een traumateam staan op een gewonden opvanglocatie klaar om eventueel ingezet te worden.

Asbest

Bij de brand is asbest betrokken. Onduidelijk is nog of er ook asbestdelen zijn vrijgekomen. De brandweer zet onder meer meetploegen in om de hoeveelheid vrijkomende gevaarlijke stoffen te analyseren.

De brandweereenheden die werden ingezet zijn afkomstig uit de regio’s Winschoten, Hoogezand, Veendam, Haren, Finsterwolde, Vlagtwedde, Wagenborgen, Oude Pekela, Bedum, Stadskanaal, Harkstede, Groningen Stad, Slochteren, Nieuwe Pekela en Ten Boer.

Lees hier een update.

Dit kan u ook interesseren:

Groepje wielrenners onderuit in Scheemda, vrouw gewond naar ziekenhuis

Berend Jaap

Grote brand bij Agristro in Winschoten onder controle

Berend Jaap

Scootmobiel in brand in gang verzorgingstehuis Winschoten

Ben de Jager
error: Deze content is beveiligd!