Image default
Groningen

Zeer grote brand in cafetaria in Vlagtwedde (video)

Vlagtwedde – Bij Turks Specialiteiten Restaurant De Sultan aan de Wilhelminastraat in Vlagtwedde is vrijdagavond een grote brand uitgebroken.


De brandweer schaalde op naar zeer grote brand en kwam met veel eenheden ter plaatse. Ondanks dat, is restaurant De Sultan compleet verwoest door de brand. Er zijn geen gewonden gevallen.

De brand ontstond iets voor half elf in de keuken, en was al snel uitslaand. Het dak en de achterkant van het pand stortte in. Toen duidelijk was dat het restaurant niet meer te redden was, zette de brandweer zich in op het behouden van de naastgelegen panden, waaronder een ander restaurant en een woning. Door snel optreden is dit gelukt.

Het restaurant kan als verloren worden beschouwd. De brandweer heeft de brand onder controle, maar zal nog een geruime tijd aanwezig zijn om de brand te blussen en na te blussen. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend. Onderzoek zal hier meer duidelijkheid over moeten geven.

NL Alert
Er kwam veel rook vrij bij de brand. Omwonenden kregen het advies ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te schakelen. Vanwege de rookontwikkeling werd er in de omgeving een NL Alert verstuurd.

Dit kan u ook interesseren:

Persoon te water in haven Lauwersoog, slachtoffer met spoed naar ziekenhuis

Onbekende stof aangetroffen bij aanmeldcentrum Ter Apel

Terugvoerleiding diesel schiet los en veroorzaakt brand; toevallig passerende ambulance voorkomt erger met een poederblusser in Winschoten

error: Deze content is beveiligd!