Image default
Groningen

Zeer grote brand bij autosloperij Hoogezand

Hoogezand – Donderdagochtend omstreeks 11.30 uur werd de blusploeg van Hoogezand opgeroepen voor een buitenbrand. Een buitenbrand die vervolgens een aantal brandweerlieden nog lang bezighielden.


Op het terrein van een recyclingbedrijf aan de Foxham bleek er namelijk een stapel autowrakken in brand te staan. Door de harde oostenwind kon de brand zich snel uitbreiden waardoor ook een loods, en later een heel aantal balen papier, bij de brand betrokken raakte. De brandweer heeft direct groot opgeschaald en ervoor gezorgd dat er snel veel bluswater beschikbaar was.

Om de multidisciplinaire samenwerking te coördineren werd opgeschaald naar GRIP 1 en later, vanwege het vrij grote effectgebied van de vrijkomende rook, naar GRIP 2.

De brandweer heeft met heel veel brandweerlieden de brand weten te beperken tot de stapel wrakken, de loods en een opslag van papierafval. Vanwege de slechte werkomstandigheden, veroorzaakt door het weer, werden de ploegen halverwege de middag afgelost door andere brandweerlieden. De brandweer kon om 17:30 uur melden dat alle resten waren geblust waarna men kon beginnen met het opruimen van de slangen.

Vanwege de rook werd er een NL Alert verstuurd, dat in de verre omgeving ontvangen werd.

Dit kan u ook interesseren:

87-jarige Fietser overleden na aanrijding met busje in Sebaldeburen (video)

Man onder invloed aangehouden na duik in vijver in Sappemeer; hulpdiensten massaal opgeroepen

Winkels en meerdere woningen ontruimd na gaslucht in Stadskanaal

error: Deze content is beveiligd!