Image default
Groningen

Worsteling met inbreker laat onbedoeld schot van politie afgaan

GRONINGEN – In de nacht van zondag op maandag vond er een snelkraak plaats bij een cafetaria aan de Verlengde Hereweg.


Rond 02.00 uur was een politieagent in burger aanwezig op de Verlengde Hereweg. Vanwege de plofkraak een week eerder op een supermarkt en een eerdere inbraak bij de cafetaria werd er extra gesurveilleerd. Op het moment dat de agent op straat liep reed een scooter voorbij. Er zaten twee mannen op. Ter hoogte van de cafetaria stapte de passagier af en de bestuurder reed door. Kort daarop hoorde de agent glasgerinkel. Toen hij bij de cafetaria kwam reed dezelfde scooter weer voorbij alleen had de bestuurder dit keer een bivakmuts op. De agent zag dat de ruit van de snackbar grotendeels was vernield. In de zaak stond een man achter de balie te rommelen. Gezien de bivakmuts, een verdachte in de zaak en het feit dat de politieagent alleen was pakte hij uit voorzorg zijn dienstwapen. Toen hij bekend maakte dat hij van de politie was rende de verdachte richting de agent. Hij duwde een kassalade tegen de agent aan. Er ontstond wat duw en trekwerk waarbij er onbedoeld een schot af ging. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. De verdachte rende vervolgens richting het tussenpad naar het Helperplein.

De bestuurder had een heel licht getinte huid of door de zon gebruind en hij was rond de 20 a 25 jaar. Hij had kort donker haar en droeg een zwart petje. Hij is ongeveer 1.75 mtr groot en droeg een zwarte jas en een spijkerbroek. Hij droeg later een grijze bivakmuts.

De passagier had dezelfde huidskleur en dezelfde leeftijd als de bestuurder. Hij had kort donker haar en droeg een beige petje. Ook hij is ongeveer 1.75 mtr en droeg een donkere jas en een spijkerbroek.

De politie doet onderzoek en zoekt getuigen. Heeft u meer informatie over de overval, neem dan contact op met de politie op 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Dit kan u ook interesseren:

Opnieuw rijdt bakwagen zich vast onder viaduct Pop Dijkemaweg in Groningen

Gewonde na ongeval op A7 bij Scharmer

Spoor van ravage na eenzijdig ongeval in Midwolda

error: Deze content is beveiligd!