Image default
Groningen

Wederom granaat opgevist door magneetvisser in Groningen

Groningen – Dinsdagavond werd er wederom een granaat opgevist door een magneetvisser naast de Gorechtkade. Dit is al de derde in een paar dagen tijd. Zo werd er afgelopen zaterdagavond al een granaat gevonden en was het maandagavond weer raak.


Om wat voor een granaat het precies gaat, is nog niet duidelijk. Het gebied is wederom afgezet en het is wachten op de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). Zij zullen de granaat gaan onderzoeken en mogelijk elders tot ontploffing brengen. De granaat die nu uit het water is gevist, werd vanmiddag omstreeks 16.30 uur gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de granaat meegenomen en bij Het Sint Petersburgweg tot ontploffing gebracht.

Maandagavond omstreeks 20.15 uur werd er ook al een granaat, een Britse 2 inch mortier, opgevist door een magneetvisser in het water langs de Gorechtkade. Het gebied werd direct groots afgezet door de politie en handhaving. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse om het explosief te onderzoeken.

Volgens magneetvisser Jan Duurt Dijkman ging het om een granaat uit de Tweede Wereldoorlog. Zaterdagavond waren hij en zijn maat ook aan het magneetvissen in het water langs de Gorechtkade. Toen werd er ook een granaat gevonden, alleen dat was in de eerste vijver. De vondst van maandagavond werd gedaan in de derde vijver.

Zondagmiddag werd er door magneetvissers langs de Meerweg in Haren ook een explosief gevonden. Dit ging om een projectiel van zo’n 30 à 40 centimeter lang. Vermoed wordt dat het ging om een granaat uit de Tweede Wereldoorlog. De politie zette de omgeving van de vindplaats af met linten. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is gekomen en heeft het explosief op een veilige plaats tot ontploffing gebracht.

Dit kan u ook interesseren:

Woningen ontruimd na gaslucht in Delfzijl

Gaslucht in woning in Finsterwolde; woning ontruimd

Bestelbus belandt in sloot bij Leek

error: Deze content is beveiligd!