Image default
Groningen

Vrouw in E-One botst op hek op fietspad Grootegast

Grootegast – Een vrouw in een zogeheten E-One is zondagavond omstreeks kwart voor zeven tegen een hek gebotst op een fietspad in Grootegast.


Het hek staat op de Caspar Roblesdijk in Grootegast. De weg verbond in het verleden de dorpen Lutjegast en Grootegast met elkaar. Door de komst van een nieuwbouwwijk en de overlast van sluipverkeer is er door de gemeente een hek geplaatst. Boeren hebben een sleutel van het hek zodat zij hun land op een goede manier kunnen bereiken.

Naast het hek zit een doorgang voor fietsers. Vorig jaar is het hek defect geraakt waarna het hek maanden lang open stond en al het verkeer doorgang vond. Twee weken geleden heeft de gemeente een nieuw, witkleurig, hek geplaatst. Op het hek is slechts beperkte reflectie aangebracht. De laagstaande zon in combinatie met het witte hek heeft er naar alle waarschijnlijkheid voor gezorgd dat de vrouw het hek niet heeft opgemerkt waarna zij ermee in botsing kwam. Een ambulance kwam ter plaatse om de vrouw te behandelen en heeft haar met onbekende verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis.

Dit kan u ook interesseren:

Fietser gewond na botsing met automobilist

Brommerrijder in botsing met automobilist in Bad Nieuweschans

Automobilist en fietser met elkaar in botsing in Groningen

error: Deze content is beveiligd!