Image default
Groningen

Verdachten woninginbraak betrapt na gebruik pinpas

Groningen – De politie heeft afgelopen vrijdagmorgen een 17-jarige man uit Amsterdam en een 19-jarige man uit de gemeente Veendam aangehouden op een parkeerplaats aan de Kajuit in Groningen.


Beide verdachten zijn maandag door de Rechter-Commissaris in bewaring gesteld. De twee mannen worden ervan verdacht in de nacht van donderdag op vrijdag te hebben ingebroken in een woning aan de Crouwelstraat in Groningen. Daarbij werden onder andere portemonnees en tassen ontvreemd. Daarnaast werd ook de personenauto van de bewoners weggenomen. Terwijl agenten bij de woning aan de Crouwelstraat aanwezig waren, werd duidelijk dat er op dat moment aan de Kajuit gepind werd met een van de gestolen passen.

De politie zag op een parkeerplaats aan de Kajuit de gestolen auto staan. In het voertuig zat de 19-jarige verdachte, die in eerste instantie op de vlucht sloeg maar uiteindelijk werd aangehouden. De 17-jarige kwam aanlopen en werd staande gehouden. Deze jongen bleek de gestolen bankpas bij zich te hebben en is hierop ook aangehouden.

De verdachten zitten vast. De politie doet nader onderzoek. Bent u getuige van de inbraak of heeft u informatie over deze zaak, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844, of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Dit kan u ook interesseren:

Fietser gewond na botsing met automobilist

Brommerrijder in botsing met automobilist in Bad Nieuweschans

Automobilist en fietser met elkaar in botsing in Groningen

error: Deze content is beveiligd!