Image default
Groningen

Verdachte in zaak-Nicky Verstappen opgepakt

Veendam – De 55-jarige Jos Brech uit Veendam is zondag opgepakt in Spanje. Dit werd zojuist bekend gemaakt door de politie.


Jos Brech wordt verdacht van het vermoorden van de 11-jarige Nicky Verstappen. Brech vertrok naar de Franse Vogezen en werd sindsdien vermist. De 55-jarige man zit momenteel vast in een Spaanse cel. Hij wordt op korte termijn overgeleverd aan Nederland, zo meldt de politie.

De politie kwam de verdachte op het spoor na een tip. Deze getuige gaf aan dat hij de man herkende aan de hand van de foto’s. Door goede en snelle samenwerking met de Spaanse politie kon de man zondagmiddag worden aangehouden.

Brech woonde ten tijde van de moord op Verstappen in het Limburgse Simpelveld. Volgens het Openbaar Ministerie is er een 1-op-1 dna-match met de verdachte. De 11-jarige Nicky Verstappen verdween in de nacht van 9 op 10 augustus 1998 tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide. Een dag na zijn vermissing werd hij vlak bij het kamp dood gevonden. Meerdere verdachten werden de afgelopen jaren aangehouden, maar allemaal wegens gebrek aan bewijs weer vrijgelaten.

In een ultieme poging van politie en justitie om de schuldige te achterhalen, werd eerder dit jaar begonnen met een groot verwantschapsonderzoek, waarbij duizenden mannen werden opgeroepen dna af te staan.

Dit kan u ook interesseren:

Mondkapjesplicht vanaf 13 jaar en ouder ingegaan

Ruben Oosterman

Auto botst tegen lantaarnpaal in Veendam

Nieuwsuitkollum

Hond schrikt vermoedelijk van vuurwerk en wordt doodgereden op A7

Dennis Oevering
error: Deze content is beveiligd!