Image default
Groningen

Verdachte aangehouden voor verdenking brandstichting bij explosie Winschoten

Winschoten – Zondagmiddag tien over twee werd er een grote brand gemeld bij een kamerverhuurbedrijf aan de Maasstraat in Winschoten.


In korte tijd schaalde de meldkamer op van kleine brand naar grote brand waarna meerder eenheden werden gealarmeerd. De brand zou ontstaan zijn in een kamerverhuurbedrijf na een explosie. Het dak zou onder meer beschadigd zijn geraakt door de explosie. De brandweerkorpsen uit Winschoten, Veendam, Groningen en Oude Pekela werden ingezet voor de brandbestrijding. De hulpdiensten hebben voor de onderlinge afstemming GRIP-1 afgekondigd.

De eerste eenheden kwam snel ter plaatse en doorzochten het pand. Het was onduidelijk of er nog personen in het pand aanwezig waren. De traumahelikopter is vervolgens ter plaatse geland om de drie ingezette ambulances te ondersteunen met de medische opvang. Er zijn tijdens de hulpverlening twee personen gewond geraakt, deze werden voorzien van eerstehulpverlening door de ambulancedienst.

Na een half uur maakte de brandweer bekend dat de brand onder controle was en er verder niemand meer in het pand aangetroffen is. Hulpdiensten schaalde hierop af. Wat de oorzaak van de brand en de explosie zijn geweest is nog niet bekend gemaakt. Buurtbewoners wisten ons te melden dat er in het pand lachgasflessen aanwezig waren, mogelijk hebben die er verband met de oorzaak.

In verband met een brand in een pand aan de Maasstraat in Winschoten is inmiddels een verdachte aangehouden. Hij is aangehouden op verdenking van brandstichting. Er wordt forensisch onderzoek gedaan in het pand. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau.

Dit kan u ook interesseren:

Motorrijder botst achterop busje op N355 bij Aduard

Verdachten snelkraak juwelier in Winschoten gezocht (video)

Ongeval tussen personenauto en politiebus in Groningen

error: Deze content is beveiligd!