Image default
Groningen

Veel rook bij forse schuurbrand in Scheemda

Scheemda – Dinsdagavond omstreeks 20.35 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een woningbrand aan de Molenstraat in Scheemda.


Meerdere hulpdiensten, waaronder de brandweerlieden van Scheemda, kwamen met spoed ter plaatse. In een schuur achter een woning aan de Molenstraat bleek brand te zijn ontstaan. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend.

Bij de brand kwam veel rook vrij. Toen de brandweerlieden ter plaatse kwamen, sloegen aan de achterzijde de vlammen al uit de schuur. In de schuur zou papier opgeslagen zijn. Ondanks de snelle blusactie van de brandweerlieden, kan de schuur als verloren worden beschouwd.  

De brandweerlieden zijn op dit moment nog bezig met het blussen van de brand. Er is opgeschaald naar ‘grotebrand’. De straat is door de hulpdiensten afgezet. De brandweer zal nog geruime tijd aanwezig zijn om de brand te blussen en vervolgens na te blussen. 

Om de brandweerauto’s te voorzien van voldoende bluswater, is er een waterwagen uit Zuidlaren gealarmeerd. Uit voorzorg is er ook een ambulance ter plaatse gekomen. Het gebied rondom de schuur en de toegangswegen richting de schuur zijn afgezet.

Dit kan u ook interesseren:

Woningen ontruimd na gaslucht in Delfzijl

Gaslucht in woning in Finsterwolde; woning ontruimd

Bestelbus belandt in sloot bij Leek

error: Deze content is beveiligd!