Image default
Groningen

Update; auto raakt te water in Groningen; twee mannen gevlucht

Groningen – De hulpdiensten zijn in de nacht van zondag op maandag massaal uitgerukt voor een te water geraakte auto aan het Schuitendiep in de Stad.


Rond tien over twaalf kregen de hulpdiensten de melding en spoedden zij zich ter plaatse. Eenmaal ter plaatse, bleken er twee personen op eigen kracht uit het voertuig zijn gekomen. Er was nog veel onduidelijk over meer inzittenden, dus gingen brandweerduikers direct het water in om de auto te controleren. Ondertussen arriveerden een tweetal ambulances en het Mobiel Medisch Team per auto.

Met behulp van het hulpverleningsvoertuig van de brandweer in Groningen werd de te water geraakte auto op het droge getild. Er bleek niemand meer in te zitten. Duikers speurden intussen de bodem van het Schuitendiep af en troffen alleen nog materialen van de auto aan. Er werden geen personen meer in het water aangetroffen. Daarop konden de hulpdiensten retour.
De twee inzittenden zijn gecontroleerd door het ambulancepersoneel en vervolgens door de politie meegenomen naar het bureau. Een berger heeft het voertuig geborgen.

Update politie:
De twee mannen, die zijn aangehouden, zijn 24 en 25 jaar en komen uit Almere. Beiden hebben de plaats van het ongeval verlaten. Toen de politie de natte sporen volgde, werden ze aangetroffen in een steeg.

Omdat de twee mannen beweerden dat er nog een derde persoon in de auto zou zitten, werd er door de hulpdiensten groots opgeschaald en hebben duikers van de brandweer in het water gezocht. Volgens de woordvoerder van de politie is er geen derde persoon aangetroffen en gaat de politie er ook niet vanuit dat er een derde inzittende is geweest.

Het aangehouden duo zit momenteel nog steeds vast. De politie gaat onderzoeken waarom de twee mannen de plaats van het ongeval hebben verlaten.

Dit kan u ook interesseren:

Veel rook bij brand in dagbesteding in Muntendam

Vrouw gewond bij eenzijdig ongeval op A7 bij Lettelbert

Fietser valt in greppel bij Muntendam en moet naar ziekenhuis

error: Deze content is beveiligd!