Noordernieuws
Image default
Groningen

Uitslaande brand in haven Lauwersoog

Lauwersoog – Bij een restaurant aan de Zeedijk in Lauwersoog is dinsdagavond rond twintig voor acht brand uitgebroken. De brandweer is met meerdere eenheden uit Groningen en Friesland onderweg en heeft opgeschaald naar Grote brand.


Bij de brand komt veel rook vrij welke al vanaf kilometers afstand zichtbaar is. De zwarte rookpluimen trekken over het Lauwersmeer. Er bevinden zich volgens de brandweer geen personen meer in het pand. Op het moment dat de brand uitbrak zaten er gasten in het restaurant te eten. Zij konden tijdig het pand verlaten. Niemand raakte bij de brand gewond.

Het pand kan als verloren worden beschouwd. Over de oorzaak van de forse brand is niet bekend. De brandweer zal nog tijden bezig zijn met blussen van de brand. Er is opgeschaald naar ‘grote brand’. Meerdere brandweerlieden uit Groningen en Friesland zijn ingezet om de brand te blussen. Het gaat om restaurant Waddengenot aan Zee, waar ook een viswinkel naast zit. Deze zal waarschijnlijk door de forse brand ook verloren gaan.

Vanwege de forse rookontwikkeling is de N361 afgesloten tussen Anjum en Lauwersoog.

Dit kan u ook interesseren:

Brievenbussen bij flat opgeblazen in Winschoten

Jelke Jongsma

Grote brand verwoest woning in Usquert

Dennis Oevering

Man (18) opgepakt na reeks containerbranden in Oude Pekela

Jelke Jongsma
error: Deze content is beveiligd!