Noordernieuws
Image default
Groningen

Uitslaande brand in gymzaal bij school

Groningen – De brandweer is met meerdere eenheden ter plaatse aan de Molukkenstraat. Daar is zaterdagavond rond 22:50 uur brand uitgebroken in de gymzaal naast een schoolgebouw. De politie ter plaatse vermoedt dat de brand is aangestoken.


Matthijs Noordhoff, woordvoerder brandweer Groningen, meldt dat het bij aankomst van de brandweer een uitslaande brand betrof. De brandweer heeft voor de bestrijding opgeschaald naar het sein ‘zeer grote brand’. Op dit moment komt er veel rook vrij bij de brand.

De brandweer roept mensen op om, als ze last hebben van de rook, ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen. Van het gymgebouw blijft naar alle waarschijnlijkheid niet veel meer over. De omgeving is afgesloten.

Even na middernacht wist de brandweer te melden dat zij het vuur onder controle had, maar dat de bluswerkzaamheden nog wel even duren.

In de Korrewegwijk waren eerder op de avond ook al diverse brandjes op de Star Numanstraat, het Floresplein en op de Semarangstraat. Of dezen eventueel gelinkt zijn aan de huidige brand is niet bekend.

Dit kan u ook interesseren:

Maaltijdbezorger gewond na val in Groningen

Berend-Jaap Bulthuis

Politiewagen beschadigd na wilde achtervolging van 28-jarige

Jelke Jongsma

Ongeval met motorrijder op A7 bij Scharmer

Gerwin de Vries / De Vries Media
error: Deze content is beveiligd!