Image default
Groningen

Uitslaande brand bij een transportbedrijf in Vlagtwedde

Vlagtwedde – Zaterdagmiddag omstreeks 16.20 uur werd de brandweer opgeroepen voor een brand aan de Weenderstraat in Vlagtwedde. Nog voordat de eerste brandweerlieden ter plaatse waren, werd er al opgeschaald naar ‘middel-brand’.


Al snel werd duidelijk dat het om een uitslaande brand ging. Er is inmiddels opgeschaald naar ‘grote brand’. De brand woedt bij een transportbedrijf. Omdat het gehele bedrijf inmiddels in brand staat, probeert de brandweer te voorkomen dat de brand overslaat naar het woonhuis.

Bij de brand komt extreem veel rook vrij. De rook trekt richting Stadskanaal. De brandweer adviseert daarom ook om ramen en deuren te sluiten en de mechanische ventilatie uit te schakelen. Omdat het gehele pand al in brand staat, kan deze als verloren worden beschouwd. In de loods staan meerdere voertuigen. Deze zijn zwaar beschadigd door de brand. De brandweer zal nog enkele uren bezig zijn om na te blussen. Het is niet bekend of er personen gewond zijn geraakt.

update 18:00 uur
De brandweer heeft inmiddels het sein brandmeester gegeven. De loods kan als verloren worden beschouwd. Wel konden de woningen gespaard blijven. De brandweer zal nog wel enige tijd aanwezig zijn.

Dit kan u ook interesseren:

87-jarige Fietser overleden na aanrijding met busje in Sebaldeburen (video)

Man onder invloed aangehouden na duik in vijver in Sappemeer; hulpdiensten massaal opgeroepen

Winkels en meerdere woningen ontruimd na gaslucht in Stadskanaal

error: Deze content is beveiligd!