Image default
Groningen

Twee mannen aangehouden in hennepkwekerij Veendam

Veendam – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag net na middernacht twee mannen van 31 en 33 jaar oud uit Veendam aangehouden voor het kweken van hennep.


De politie kreeg de melding dat er water langs de gevel naar beneden liep bij een woning aan de Oldenhof in Veendam. Hierop hebben de agenten ter plaatse een onderzoek ingesteld en troffen in de woning een in werking zijnde hennepkwekerij aan. in deze woning waren ook twee mannen aanwezig, zij werden aangehouden voor het telen van hennep, en overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.

In de kwekerij bleken 220 hennepplanten te staan en deze zijn samen met alle andere benodigdheden voor het kweken van de hennep in beslag genomen en vernietigd. Tevens bleek dat er stroom buiten de meter om werd afgenomen, hiervan zal door de stroomleverancier aangifte worden gedaan ter zake van diefstal van stroom.

Wat is het gevaar van hennepteelt?
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!
Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:
– Aanwezigheid van hennepgeur.
– Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting.
– Constant zoemend of ronkend geluid.
– Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Dit kan u ook interesseren:

Persoon vast in hekwerk in Groningen; gewond naar ziekenhuis

Landelijke finale 112-klasse brandweerwedstrijden gespeeld in Bedum

Schietpartij Bataviastraat Groningen ontstond na conflict: politie zoekt getuigen

error: Deze content is beveiligd!