Image default
Groningen

Twee jongens vast in omstreden lift station Winsum

Winsum – Twee jongens hebben woensdag aan het eind van de middag hachelijke momenten beleefd in de lift bij het station in Winsum. De brandweer moest er uiteindelijk aan te pas komen om het duo, en een fiets, uit de lift te bevrijden.


De lift ligt al langere tijd onder vuur. De lift zorgt namelijk al langere tijd voor problemen, zo is het erg gevoelig voor storingen en voor vandalisme. Voor ProRail was dat in juli 2016 reden om de gemeente te laten weten de lift te laten vervangen voor een hellingbaan.

Hier kwam het bedrijf later toch op terug. Er wordt een nieuwe lift geplaatst die hopelijk de problemen achter zich zou moeten laten. De nieuwe generatie liften is minder gevoelig voor vandalisme waardoor er minder storingen zouden moeten zijn.

Opgesloten

Dat er van zowel een nieuwe lift als hellingbaan nog geen sprake is, kwam de twee jongens vanmiddag niet goed uit. Door de brandweerlieden is de deur geforceerd geopend waarna ze de twee eruit hebben geholpen. Vervolgens is de lift met moeite naar beneden gelaten, hier kon ook de fiets uit de lift worden gehaald.

De twee zaten uiteindelijk een kleine drie kwartier opgesloten.

Dit kan u ook interesseren:

Meerdere snelwegen geblokkeerd in het Noorden; ook protest bij gemeentehuis

Boeren zorgen met ‘wilde acties’ voor chaos op snelwegen

Fietser raakt gewond na aanrijding met auto in Groningen

error: Deze content is beveiligd!