Image default
Groningen

Twee bromfietsdieven door voorbijgangers aangehouden

Groningen – Twee jongens van 14 en 16 jaar uit Assen en Groningen probeerden zondagavond bij een parkeergarage aan de Korreweg in de stad een bromfiets te stelen. Ze hadden echter geen rekening gehouden met alerte buurtbewoners. De twee werden dan ook door hen aangehouden en overgedragen aan de politie.


Een man liet ’s avonds zijn hond uit toen hij bij de parkeergarage twee jongens met een bromfiets in de weer zag. Hij vertrouwde het niet en sprak de twee aan. Beide jongens waren zenuwachtig en konden geen goed antwoord geven op vragen die de man stelde. Een buurman kwam er bij en vervolgens werd de politie gewaarschuwd. Beide jongens probeerden nog te ontkomen. Eén van hen verzette zich hevig. Desondanks werden ze alle twee overgedragen aan agenten. Eén van de jongens was in het bezit van een rugtas met daarin inbrekersgereedschap. Alle twee werden door agenten overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Aanhouding door burgers

Iedere burger heeft in geval van heterdaad het recht om de verdachte aan te houden en desnoods met dwang onder controle te houden. Wel moet hij direct de politie waarschuwen en de verdachte overdragen.

Dit kan u ook interesseren:

Bestuurder raakt van de weg langs de A7 bij Tolbert

Brandweer Nederland: “Maai bermen in verband met natuurbrandrisico”

Forse file op A7 door ongeval bij Beerta

error: Deze content is beveiligd!