Image default
Groningen

Tientallen boeren toeren met verlichte trekkers door het Westerkwartier

De Wilp – Een optocht van ruim vijftig verlichte trekkers trok woensdagavond veel bekijks in het Westerkwartier.


Tientallen boeren toerden door onder meer Doezum, Noordwijk en Jonkersvaart. In Marum en Leek brachten ze een kerstgroet aan de bewoners van verzorgingshuizen De Hoorn en Vredeveld. Die kwamen naar buiten en zwaaiden de luid toeterende trekkerbestuurders toe.

Aldus Jacquelien de Vries van de organisatie; “Dit is de eerste tourtocht die georganiseerd is door Westerkwartier Boert Bewust. We hebben dit georganiseerd om wat licht in de donkere tijden naar de inwoners te brengen en zo ook de positieve kant van de boeren te laten zien. We protesteren als we boos zijn maar hebben ook zeker een goede kant. Dat dit zo’n succes is geworden hadden we nooit verwacht. Dit begon met zo’n 15 aanmeldingen maar vanavond zijn er uiteindelijk zo’n 60 trekkers meegereden.”

Langs verzorgingshuizen
De route die van start ging in Doezum ging door het hele Zuidelijk Westerkwartier. In Marum ging de route langs verzorgingshuis De Hoorn en in Leek kregen de bewoners van Vredewold bezoek. De boeren hebben bij beide verzorgingshuizen wat lekkers afgegeven voor de bewoners voor morgen tijdens de koffie.

Afsluiting in Tolbert
Rond acht uur eindigde de route op het parkeerterrein achter de Postwagen in Tolbert. Hier werden alle trekkers netjes opgesteld en werd de avond afgesloten met een hapje en een drankje.

Dit kan u ook interesseren:

Hennepkwekerij opgerold na meldingen van stankoverlast in Winschoten

Busje gekanteld op rotonde in Hoogezand

Medewerker bedreigd bij overval tankstation Veendam

error: Deze content is beveiligd!