Image default
Corona Groningen

Sneltestcapaciteit voor COVID19 in Groningen vergroot

Groningen – Dinsdag 20 oktober opende de eerste 15 minuten Corona Sneltest locatie in Groningen in het pand van Carlo Spijkerman.


Het pand is gelegen aan de Verlengde Bremenweg 14. Hiermee zette ondernemers Wesley Zantinge (GMU.ONLINE) en Marc Notenboom (Mondkapjes.nl) de eerste stap naar het versnellen en vergroten van de dringend gewenste extra testcapaciteit voor het coronavirus in Nederland.

Coronatest Nederland

De coronavirus testlocaties van de GGD kampen met groot capaciteitsproblemen, terwijl de opbouw van de nieuwe COVID-19 gevallen sterk blijft toenemen, wat ook geldt voor ziekenhuis en IC-opnames. Dit beeld baart iedereen ernstige zorgen. Meer nieuwe initiatieven moeten de detectie van besmettelijke gevallen en de onderlinge groepsimmuniteit bevorderen. Initiatiefnemers Wesley Zantinge en optometrist Marc Notenboom van Mondkapjes.nl hebben de handen ineen geslagen om zo snel mogelijk meer corona testcapaciteit te creëren. De eerste vestiging van CoronaTestNederland.nl gaat morgen van start in Groningen. Men kan hier een corona sneltest afnemen, waarbij je al na een kwartier uitslag krijgt.

EHBO

Covid.Limited werkt samen met de EHBO en test uitsluitend met CE goedgekeurde corona sneltesten geschikt voor gebruik binnen de EU. Door middel van de afname van een bloeddruppel, zoals bij een diabetestest, is het mogelijk om met een bij Volksgezondheid bekende en Europees geregistreerde nieuwe COVID-19 sneltest binnen 15 minuten de uitslag te geven. Deze uitslag wordt niet op de locatie geregistreerd, de uitslag wordt na 15 minuten persoonlijk door de hulpverlener medegedeeld.

Testen op locatie bij bedrijven

De website Covid.Limited biedt bedrijven tevens de mogelijkheid om op locatie een corona sneltest af te nemen. Werknemers worden dan snel getest en de uitslag wordt direct na de testafname aan de werknemer doorgegeven. “De sneltesten zijn een uitkomst voor veel werkgevers. Zo kunnen zij in deze tijd werknemers inzetbaar te houden en nog belangrijker: de stress binnen de organisatie verminderen. Ook geeft het geteste personen een gevoel van opluchting wanneer blijkt dat men antistoffen bezit tegen het virus of niet besmettelijk is”, aldus de initiatiefnemers.

Oproep tot extra hulp

De initiatiefnemers roepen landelijk ondernemers op om zich met een mogelijke locatie te melden, daarnaast zijn EHBO-gecertificeerde hulpverleners van harte welkom om hun steentje bij te dragen. Voor elke locatie zoeken wij een Wet BIG geregistreerde zorgverlener, verpleger of paramedicus. Ook is Covid.Limited opzoek naar klantenservice medewerkers met een medische of psychologie achtergrond voor de nazorg kanalen & naar extra locaties nabij grote steden van c.a. 100m2. Alleen samen kunnen we de verspreiding van het Coronavirus sneller tegen gaan.

Het doel is om zo snel mogelijk 100 Corona Sneltest locaties met een landelijke dekking aan te bieden. Hiervoor roepen ze nadrukkelijk de hulp in van locatie eigenaren en EHBO’ers, deze kunnen zich aanmelden voor een samenwerking met vergoeding.

Reserveer je corona sneltest

De corona testlocatie biedt een capaciteit van 16 tot 24 sneltesten per uur waar men online voor dient te boeken. Via de website van Covid.Limited kun je ook Corona preventie artikelen mondkapjes, desinfectiemiddelen en koortsthermometers kopen.

Dit kan u ook interesseren:

Forse schade bij botsing in Winschoten

Brandweer rukt voor de derde keer uit voor brandje in leegstaande loods

Lesmotorrijdster raakt gewond bij botsing met zeecontainer in Groningen

error: Deze content is beveiligd!