Image default
Groningen

Scooterrijder botst op verkeersbord en raakt gewond: Traumateam ingezet

Marum – De hulpdiensten werden zaterdagavond omstreeks 20:00 uur ingezet bij een verkeersongeval op de Haarsterweg in Marum.


Zowel politie-eenheden als een ambulance spoedde zich ter plaatse. Eenmaal aangekomen op de incident locatie bleek dat een scooterrijder in botsing was gekomen met een verkeersbord. De ambulancehulpverleners voorzagen de bestuurder van de scooter van eerstehulpverlening. Voor medische bijstand werd een traumateam ingeschakeld welke per voertuig ter plaatse kwam.

Nadat het slachtoffer, een 36-jarirge man uit Drachten, ter plaatse was gestabiliseerd werd deze per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens een omstander kwam de scooterrijder samen met een tweede scooterrijder al slingerend aanrijden waarbij één van de bestuurders de bocht naar het fietspad niet meer kon halen, hij botste vervolgens op de paal en raakte gewond. De tweede scooterrijder reed bij aankomst van de hulpdiensten weg. Bij dit incident is volgens de politie sprake van rijden onder invloed. De bestuurder van de scooter was tevens niet in het bezit van een rijbewijs.

De politie heeft het incident in onderzoek. Daarbij worden onder andere getuigen gehoord en is er een bloedproef worden afgenomen bij het slachtoffer welke nu ook als verdachte is aangemerkt voor rijden onder invloed en het rijden zonder geldig rijbewijs. De bloedproef zal moeten uitwijzen hoeveel alcohol overschrijding de bestuurder heeft gehad.

Dit kan u ook interesseren:

Auto botst achter op aanhanger van tractor bij Zevenhuizen

Bankhelpdeskfraudeurs aangehouden in Hoogezand en Assen

Opnieuw rijdt bakwagen zich vast onder viaduct Pop Dijkemaweg in Groningen

error: Deze content is beveiligd!